10 грудня - День прав людини

10.12.2020

10 грудня, в Міжнародний День захисту прав людини, ми згадуємо своїх рідних, друзів, колег, які постраждали в результаті караючої наркополітики, в тюрмах, від рук поліції, тощо. 

Цього дня ми вийшли на вулиці своїх міст із плакатами та провели флешмоб у мережі Фейсбук аби наші вимоги були почуті!

#право_на_гуманну_наркополітику

#ВОЛНА

Ми вимагаємо: декриміналізувати вживання наркотичних засобів та психотропних речовин. Скасувати діючу редакцію диспозиції частини першої статті 309 КК, а її зміст трансформувати у відповідну норму частини першої статті 44 КпАП.

· Переглянути Наказ МОЗ №188 від 01 серпня 2000 року «Про затвердження таблиць невеликих, великих та особливо великих розмірів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, які знаходяться у незаконному обігу». Привести їх до існуючих успішних міжнародних практик, що базуються на визначених добових дозах, за даними Міжнародного комітету з контролю за наркотиками ООН.

Частина преамбули «Загальної декларації прав людини»

- «беручи до уваги, що зневажання і нехтування правами людини

призвели до варварських актів, які обурюють совість людства, і що

створення такого світу, в якому люди будуть мати свободу слова і

переконань і будуть вільні від страху і нужди, проголошено як

високе прагнення людей;»

# # #

10 грудня - це Міжнародний День захисту прав людини. 10 грудня1948 року Організація Об'єднаних Наційприйняла Загальну декларацію прав людини, що проголошує права особистості, цивільні і політичні права і свободи (рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші). У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн. Декларація не носить обов'язкового характеру. В основу документа були покладені всі напрацювання людської думки, які були на той момент у даному питанні. Це був перший досвід колективної розробки універсального документа з прав людини.

Загальну декларацію прав людини внесено до Книги рекордів Гіннесса як документ, який найбільш часто переводять на інші мови. Проте дуже багато хто з нас як і раніше не знають про свої основні права людини. Права людини це права кожного з нас, знайте свої права:

Стаття 3. Кожна людина має право на життя, на свободу і на особисту недоторканність.

Стаття 5. Нікого не може бути піддано катуванню або жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводження і покарання.

http://www.un.org/ru/events/humanrightsday/background.shtml

 

 

Залишились питання?

Залиште свої контактні данні, і ми зв'яжемося з Вами якнайшвидше, щоб відповісти на ваші питання та допогти Вам

© "ВОЛНА", Всі права захищені