Щорічний Форум БО "БФ "Всеукраїнське об'єднання людей з наркозалежністю (ВОЛНА)" офіційно відкрито!

22.11.2021

Щорічний Форум БО "БФ "Всеукраїнське об'єднання людей з наркозалежністю (ВОЛНА)" офіційно відкрито!

Це надзвичайно важлива подія як для представників спільноти, так і для всього суспільства. Саме Форум є майданчиком для обговорення найактуальніших для представників спільноти тем та викликів, зокрема тих, що напряму стосуються суспільного здоров’я.

Захід, який зібрав активістів спільноти з різних регіонів України, лідерів організацій ключових спільнот, представників державних структур, проходить за підтримки Мережі 100% життя та МБФ Альянс громадського здоров’я.

«Це вже V Форум, і, без перебільшення, можу сказати, що це одна з найважливіших подій року в контексті прав людей, які живуть з наркозалежністю, та формування наркополітики. Традиційно, кожен наш Форум завершується ухваленням резолюції, яка спрямована на формування гуманної наркополітики, що враховує потреби людей, які живуть з наркозалежністю. З року в рік ми стикаємося з певними викликами, але, оглядаючись назад, можна сказати, що ми пройшли величезний шлях. Сьогодні широко впроваджуються програми зменшення шкоди, програма замісної підтримувальної терапії. Доступ до життєво необхідного лікування поступово поширюється навіть на установи виконання покарань. Крім того, наша організація сприяє відкриттю нових сайтів ЗПТ. Представники спільноти входять до дорадчих органів різних рівнів. Ми можемо сказати, що ми на правильному шляху, і до нашого голосу прислухаються. Хоча, повторюся, викликів теж не бракує», - зазначив у своїй вітальній промові Олег Димарецький, Директор БО БФ «ВОЛНА».

Слово взяли Антон Басенко, представник спільноти ЛЖН в Національній раді з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, й представники партнерських організацій Павло Скала, Альянс громадського здоров'я Alliance for Public Health, Дмитро Шерембей, «Мережа «100 відсотків життя», Роман Гайлевіч UNAIDS, Дмитрієв Сергій - Національний експерт Глобального фонду з боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, Міронюк Сергій, Державна установа Центр громадського здоров’я України, Артем Осипян, психолог, монітор з прав людини, консультант у сфері психічного здоров’я та наркополітики, Дмитро Полянський, «100% життя» - Мережа ЛЖВ, Тарас Ратушний, Марш свободи. Вони відзначили ту роль, яку відіграє БО БФ ВОЛНА в контексті профілактики суспільно-негативних явищ на території України та обговорили стратегії та ролі спільноти щодо державної наркополітики до 2030 року.

 

Залишились питання?

Залиште свої контактні данні, і ми зв'яжемося з Вами якнайшвидше, щоб відповісти на ваші питання та допогти Вам

© "ВОЛНА", Всі права захищені