По всій Україні за ініціативи БО БФ «ВОЛНА» пройшли акції до Міжнародного дня боротьби з передозуваннями

31.08.2021
Поширюємо інформацію по те, як діяти у випадку передозування та вимагаємо від влади системної роботи з профілактики.
Сьогодні по всій Україні за ініціативи БО БФ «ВОЛНА» пройшли акції до Міжнародного дня боротьби з передозуваннями.
Всеукраїнське об’єднання людей з наркозалежністю, завдяки мережі активістів, фіксує зростання числа передозувань у людей, які вживають наркотики. Таке явище можна пояснити змінами наркосцени – споживачі використовують синтетичні наркотики, які найчастіше поширюють через так звані закладки. Людина може не знати, що саме вона вживає та наскільки речовина сильнодіюча.
При цьому препарат – антидот, з допомогою якого можна врятувати життя при передозуванні опіоїдами, залишається недоступним через те, що продається лише в окремих аптеках.
Населення мало обізнана про препарат та його дію, а інтраназальна форма досі не зареєстрована в Україні.
Гостроти ситуації додає те, що в Україні згідно з даними біоповедінкового дослідження мешкає майже 347 тисяч споживачів наркотиків, але ні офіційна статистика смертей від передозувань, ні системна робота з протидії цьому явищу – не ведеться.
Активісти в регіонах не лише акцентували увагу на цих проблемах, а й зробили видимою частину своєї регулярної роботи – роздавали «Налоксон» представникам спільноти та роз’яснювали, чому важливо мати цей препарат при собі та вміти його застосовувати.

Залишились питання?

Залиште свої контактні данні, і ми зв'яжемося з Вами якнайшвидше, щоб відповісти на ваші питання та допогти Вам

© "ВОЛНА", Всі права захищені