В Києві стартував VІ Національний Форум людей, які живуть з наркозалежністю

23.11.2022
23 листопада в Києві стартував VІ Національний Форум людей, які живуть з наркозалежністю. Цього року Форум проходить у гібридному форматі: очно в Києві з парелельною онлайн-трансляцією. 
 
Форум зібрав представників усіх ключових спільнот, партнерів та донорів Всеукраїнського об'єднання людей з наркозалежністю. Наступні два дні учасники і учасниці обговорюватимуть результати і перспективи об'єднання зусиль для допомоги ЛВН під час війни, особливості захисту прав ключових спільнот, зокрема пацієнтів ЗПТ, подальшу діяльність Всеукраїнського об'єднання людей з наркозалежністю з урахуванням викликів військового стану.
 
Свою роботу в умовах війни також представлять 5 Ресурсних центрів ВОЛНи. Окрема панель буде присвячена гендерній рівності: зокрема відбудеться презентація дослідження з гендеру та посібника. Крім того, обговорюватимуть найкращі практики захисту прав ЛВНІ під час війни та особливості організації роботи параюридичного ХАБу. 
 
За результатами форуму спільнота обговорить, укладе та презентує резолюцію.
 
 
"Ми зібралися не лише для того, щоб підтримати одне одного, але й для того, щоб наблизити нашу перемогу і покращити наше життя", - зауважив директор Всеукраїнського об'єднання людей з наркозалежністю Олег Димарецький.
 
Цього року захід став можливим завдяки фінансової підтримки Альянс громадського здоров'я Alliance for Public Health. Діяльність стала можлива завдяки фінансовій підтримці Глобального фонду в рамках реалізації програми "Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні".
 
"Ми не можемо кидати напризволяще найбільш вразливу спільноту в Україні. У мене немає сумнівів, що в цей нелегкий час спільнота робить просто героїчні вчинки: рятує життя і здоров'я своїх співгромадян, представників спільноти, членів їх родин, і інших громадян", - зазначив Павло Скала, представник МБФ «Альянс громадського здоров’я».
 
 
 

Залишились питання?

Залиште свої контактні данні, і ми зв'яжемося з Вами якнайшвидше, щоб відповісти на ваші питання та допогти Вам

© "ВОЛНА", Всі права захищені