Заява "ВОЛНИ" щодо вбитого поліцейськими Романа Скрипника

01.08.2020

Ми, Всеукраїнське об'єднання людей з наркозалежністю закликаємо представників правоохоронної системи та Національна поліція України припинити систематичні дискримінуючі і стигматизуючі дії та висловлювання по відношенню до людей, які живуть з наркозалежністю!

Ми засуджуємо акцентування уваги при висвітленні подій, пов'язаних із правопорушеннями або злочинами, на зазначеннї особистих медичних діагнозів та вживаннї формулювання «наркозалежний»!

Ми звертаємося до представника Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав Людини з вимогою засудити дії правоохоронної системи, що закликають і формують упередженість та стигму до людей, які живуть з наркозалежністю!

Ми вимагаємо від керівництва Національної поліції виключити випадки прямої дискримінації і дій, спрямовані на розпалювання ворожнечі та агресії по відношенню до людей, які живуть з наркозалежністю!

Ми вимагаємо об'єктивного та неупередженого розслідування обставин вбивства Романа Скрипника та публічне висвітлення усіх дій, пов'язаних з цим процесом!

Залишились питання?

Залиште свої контактні данні, і ми зв'яжемося з Вами якнайшвидше, щоб відповісти на ваші питання та допогти Вам

© "ВОЛНА", Всі права захищені